Hyvää Itsenäisyyspäivää!
Tänään iltaruoka oli aika perinteistä. Leivoin kokopäivän ja tein ruuan samoilla lämmöillä, kun paistoin kakkuja. Paistoin molemmat vuoat uunissa yhtä aikaa – säästää aikaa ja sähköä.
Uunikirjolohta
1 iso purjo
1 pieni kesäkurpitsa
tilkka öljyä
800 g - 1 kg kirjolohta, muukin kala käy
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
1 dl kevytkermaa
1 dl juustoraastetta
1 dl tillisilppua
Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko palasiksi. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa. Levitä kasvikset voidellulle uunipannulle.
Pane kalafilee kasvisten päälle nahkapuoli ylöspäin, ripottele kalan oikealle pinnalle hiukan suolaa ja sitruunapippuria ennen vuokaan laittamista. Laita kala 225-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
Ota kala uunista ja nosta nahka pois kalan päältä. Ripottele hieman sitruunapippuria päälle.
Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se fileen pinnalle. Kypsennä kalaa vielä 10 - 15 minuuttia.
Uunissa paahdetut juurekset maistuvat lisäkkeenä lihalle ja kalalle. Öljy-hunajakastike tuo juuresten maut esiin ja säilyttää niiden mehevyyden kypsennyksen aikana.
Uunissa paahdetut juurekset
½ lanttu
4 porkkanaa
3 palsternakkaa
2 punajuurta
5 perunaa
3-4 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa
Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Pane kasvikset kulhoon. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle.
Sekoita kasviksia niin, että mausteöljy leviää tasaisesti. Levitä kasvikset uunipellille.
Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kääntele kasviksia ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.
Ohjeet otettu Marttojen sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti