1 kg nieriäfileetä (1 kg lohifileetä tai 1 kg siikafileetä)
1 rkl sokeria
1 rkl vodkaa
1.5 rkl merisuolaa
0.5 rkl mustapippuria
Nypi kalasta ruodot. Jos käytät lohta, leikkaa filee kahtia. Laita kalapalat leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille sokeria, se auttaa pintaa pysymään pehmeänä. Pirskottele sen jälkeen päälle vodka. Lisää loput mausteet. Jos käytät lohta, mausta paksumpi pää hieman runsaammin.
Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin. Kääri kelmuun tai muovipussiin ja laita kevyt paino kalan päälle. Anna kalan graavautua jääkaapissa vuorokauden. Käännä kalaa kerran maustamisen aikana.
Pyyhi kala ennen tarjoilua talouspaperilla ja leikkaa fileistä terävällä veitsellä vinottain ohuita siivuja. Tarjoile lisäksi roseepippurimajoneesia.
Löysin molemmat reseptit Kodin Kuvalehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti