sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Minimutakakut

Mutakakku on aina mukava herkkupala – jälkiruokana tai kahvin kanssa. Tämä resepti on Tiskivuoren emännän blogista. Tein minimutakakkuja myyjäisiin, mutta kun muutama jäi myymättä, pääsin itsekin herkuttelemaan.

Minimutakakut (8 kpl)

100 g voita
100g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia

mustikoita
vadelmia

Koristeluun:
kaakaojauhetta
tomusokeria

Tarvitset myös:
8 kpl metallisia tai paperisia muffini/leivosvuokia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata miedolla lämmöllä kattilassa voi ja paloiteltu suklaa välillä puuhaarukalla sekoittaen. 
Vatkaa fariinisokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kaneli ja vehnäjauhot. Lisää muna-fariinisokerivaahdon joukkoon vuorotellen sulatettu voi-suklaaseos sekä jauho-kaneliseos. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä enää kuitenkaan vatkaa taikinaa voimakkaasti.

Jaa taikina pieniin metallisiin tai paperisiin vuokiin. Ripottele kuhunkin vuokaan muutama vadelma ja mustikka, ja paina ne hieman syvemmälle taikinaan.

Paista minimutakakkuja uunin keskitasolla n. 10–12 minuuttia. Kakkujen tulee jäädä sisältä tahmaisiksi, eli varo paistamasta niitä ylikypsiksi.

Koristele minimutakakut vielä marjoilla, ja siivilöi niiden päälle kaakaojauhoa sekä tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti