Lisukkeita kinkulle ja laatikoille.
Ruusukaali-mustajuurilisäke
400 g ruusukaalia
3 kpl mustajuurta
10 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl pinjansiemeniä
1/2 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 tl hunajaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa kantaa lyhyemmäksi. Pese kaalit hyvin.
Kuori mustajuuret ja upota ne heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Leikkaa mustajuuret muutaman sentin pituisiksi paloiksi.
Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä mustajuuria muutama minuutti. Lisää ruusukaalit. Kaalien lisääminen kiehuvaan veteen säilyttää niiden värin kauniin vihreänä. Keitä kasviksia noin 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kasvikset kylmällä vedellä.
Paahda mantelilastuja ja pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan käännellen. Varo polttamasta niitä.
Kuumenna rasva kattilassa. Lisää joukkoon hunaja, pippuri ja viilennetyt kasvikset. Kuumenna ruusukaali-mustajuurilisäkettä välillä käännellen, kunnes ne jälleen lämpenevät. Kaada joukkoon lopuksi paahdetut mantelit ja pinjansiemenet ja sekoita ruusukaali-mustajuurilisäke hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti