sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tyrnisnapsi

Joulun alkupalapöydässä on paljon erilaisia suolaisia kaloja, joten pikku snapsikin voi olla paikallaan. Tässä snapsi on tehty mausteliemellä uuttaen tyrninmakuiseksi. Helppo, mutta tee ajoissa ennen joulua, jotta maut ehtivät tasaantumaan.



Tyrnisnapsi

1 plo (0,5 l) kirkasta viinaa

mausteliemi:

1 rkl kuumaa vettä

2 rkl siirappia

2 rkl tyrnimehua

1 rkl sokeria

1 rkl maustepippureita

1 tähtianis

½ luomuappelsiinin kuoren keltainen osa


Kaada 1 dl viinaa pullosta toiseen astiaan ja sulje kansi. Siirrä sivuun odottamaan.

Mittaa mausteliemen aineet kattilaan ja keitä seosta, kunnes siirappi ja sokeri ovat liuenneet.

Kaada mausteliemi viinapulloon ja anna juoman uuttua huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia.

Siivilöi mausteet pois viinan joukosta ja lisää pois ottamasi 1 dl maustamatonta viinaa takaisin pulloon. Laita pullo pakastimeen ja tarjoa jääkylmänä snapsina.

Jos haluat voit koristella juoman palalla appelsiininkuorta tai muutamalla kokonaisella tyrnimarjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti