tiistai 2. joulukuuta 2014

Chorizo-mozzarellakeitto

Olin juuri ostanut ensimmäistä kertaa Chorizon raakamakkaraa, kun huomasin tämän Perintöessun bloggauksen tästä keitosta. Hieno idea ja sopii talveen. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja keitto tulelle.


Chorizo-mozzarellakeitto
Ohje neljälle

1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä/1 solo
4 chorizo-makkaraa (raakaversio)
600 g kesäkurpitsaa
12 pientä perunaa
1 rkl oliiviöljyä
400-500 g paseerattua tomaattia
6 dl kasvislientä
125 g bufalamozzarellaa
1 tl mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori ja pilko sipulit. Puristele makkara pätkinä kuoresta ulos. Pilko myös kesäkurpitsat pieniksi paloiksi sekä paloittele kuoritut perunat.

Kuullota sipulit ja makkara tilkassa oliiviöljyä. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistoa.

Kaada seokseen paseerattu tomaatti sekä kasvisliemi. Lisää perunat.Kiehauta keitto, laske lämpöä ja muhita, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.

Mausta pippurilla ja viimeistele annokset juuri ennen tarjoilua tuoreella basilikalla ja mozzarellalla.

Keiton kanssa oli tuoretta, kuumaa Pataleipää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti