Silikonisilla leipävuokilla tuli nämä kaksi kakkua |
200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
(loraus punssia, konjakkia tai muuta alkoholia)
4 - 5 dl kuivahedelmiä ja pähkinöitä silputtuina
Voitele ja korppujauhota 2 leipävuokaa tai 2 l rengasvuoka.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos munat alkavat juoksettumaan, niin ripota vähän jauhoja vatkauksen yhteydessä. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jauhota hedelmänpalat ja lisää hedelmäseos. (huom. käytä jauhoja vain yhteensä 4 dl). Älä vaivaa enää takinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina vuokaan/vuokiin. Kypsennä noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos munat alkavat juoksettumaan, niin ripota vähän jauhoja vatkauksen yhteydessä. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jauhota hedelmänpalat ja lisää hedelmäseos. (huom. käytä jauhoja vain yhteensä 4 dl). Älä vaivaa enää takinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina vuokaan/vuokiin. Kypsennä noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
Myyjäisiä varten leivon myös Ikean kauniisiin pieniin leipävuokiin 4 kakkua kaksinkertaisella taikinalla |
Hedelmäkakut ovat myyntipöydällä piparilaatikon takana. Käärin vuoat sellofaaniin ja solmin koristenauhan. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti