maanantai 15. joulukuuta 2014

Mehevä englantilainen hedelmäkakku

Yksi joulunajan ehdoton kuivakakkusuosikkini on englantilainen hedelmäkakku. Varsinkin sellainen missä on kirsikoita ja loraus alkoholia tuomassa jouluisten mausteiden makua. Ja jos kakku on sisältä kostean mehevä, niin aivan vain parempaa. Silloin ei voi enää puhua kuivakakusta vaan muhkeasta herkkukakusta! Tämä resepti on peruja lapsuudesta. Olen tällä kakunperusohjeella leiponut hedelmäkakun moneksi jouluksi. Välillä kokeilen muitakin reseptejä, mutta sitten palaan tähän, kun varmasti haluan onnistua.
Silikonisilla leipävuokilla tuli nämä kaksi kakkua
Mehevä hedelmäkakku

200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
(loraus punssia, konjakkia tai muuta alkoholia)
4 - 5 dl kuivahedelmiä ja pähkinöitä silputtuina

Voitele ja korppujauhota 2 leipävuokaa tai 2 l rengasvuoka.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jos munat alkavat juoksettumaan, niin ripota vähän jauhoja vatkauksen yhteydessä. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.  Jauhota hedelmänpalat ja lisää hedelmäseos. (huom. käytä jauhoja vain yhteensä 4 dl). Älä vaivaa enää takinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina vuokaan/vuokiin. Kypsennä noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.

Myyjäisiä varten leivon myös Ikean kauniisiin pieniin leipävuokiin 4 kakkua kaksinkertaisella taikinalla
Hedelmäkakut ovat myyntipöydällä piparilaatikon takana. Käärin vuoat sellofaaniin ja solmin koristenauhan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti