Tänään kävimme myös Vaasan torilla, jossa on koko viikon Eurooppalainen ruokatori. Sieltä mukaan lähti 2 kpl – mitä muutakaan - kuin ihania tuoreita patonkeja! Vive la France!
Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
2 kesäkurpitsaa
jauhelihatäyte
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl voita tai margariinia
1 -2 kesäsipulia
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti
kesäkurpitsojen sisukset pilkottuna
1 Knorr Fond ”du Chef” yrtti annospakkaus
100 g pippuri tai yrttituorejuustoa
suolaa ja pippuria myllystä
päälle
0,5 pussia juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa puolittaen ne. Koverra sisus esim. jäätelökauhalla tai lusikalla, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita halkaistut kesäkurpitsat leivinarkille uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5 min.
Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot, tomaattikuutiot, annosfondi ja tuorejuusto. Sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 20 min.
Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Tarjoa salaatin ja tuoreen patongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti