lauantai 11. heinäkuuta 2015

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Joko kesäkurpitsat ovat kasvaneet? Minun kurpitsani ovat myöhässä ja seuraan vasta kukkien puhkeamista, mutta tuoreita kesäkurpitsoja saa jo kaupoista. Vähän syksymmällä kun kesäkurpitsoja tulee kasvimaalta vauhdilla, kaipaa jotain vähän erilaisia reseptejä, mutta tässä vaiheessa vanha tuttu kesäkurpitsaresepti on vielä maistuva. Eli tänään kun satoi vettä, haudutin nämä uunissa, mutta paremmalla säällä tämän ruuan voi myös tehdä grillissä, kunhan ei täytä kurpitsoja kovin täyteen ja laittaa juustoa kohtuullisesti. Nyt kaikkea vähän reilummalla kädellä – nam!

Tänään kävimme myös Vaasan torilla, jossa on koko viikon Eurooppalainen ruokatori. Sieltä mukaan lähti 2 kpl – mitä muutakaan - kuin ihania tuoreita patonkeja! Vive la France!


Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

2 kesäkurpitsaa

jauhelihatäyte

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 rkl voita tai margariinia

1 -2 kesäsipulia

1 valkosipulin kynsi

1 tomaatti

kesäkurpitsojen sisukset pilkottuna

1 Knorr Fond ”du Chef” yrtti annospakkaus

100 g pippuri tai yrttituorejuustoa

suolaa ja pippuria myllystä

päälle

0,5 pussia juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa puolittaen ne. Koverra sisus esim. jäätelökauhalla tai lusikalla, jätä n. 1 cm:n reunat. Ota sisus talteen.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita halkaistut kesäkurpitsat leivinarkille uunivuokaan. Kypsennä uunissa 5 min.

Kuutioi kesäkurpitsojen sisukset pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot, tomaattikuutiot, annosfondi ja tuorejuusto. Sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 20 min.

Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Tarjoa salaatin ja tuoreen patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti