maanantai 31. joulukuuta 2018

Helpot enchiladat joulukinkusta

Kun joulukinkkua jää, niin tässä keino tehdä vaikka uudenvuoden sormisyötävää kinkusta - enchiladat uunissa - ja väliin kaikkea mitä kaapista löytyy...


Helpot enchiladat joulukinkusta

kinkkua leikattuna kuutioiksi tai tulitikun muotoisiksi tikuiksi (noin kourallinen kuutioita per tortilla)

pieniä luumukirsikkatomaatteja, pilkottuna 4 osaan

(paprikasuikaleita)

1 prk salsa-kastiketta, esim. makeat tropical, ananas tai mango-papaija sopivat kinkkuun

1 prk tulista salsakastiketta (jos haluaa lisää makua)

1 pkt isoja pehmeitä (kokojyvä) tortilloja

200 g juustoraastetta (joulun kovat juustokannikat sopii hyvin tähän raastettuna)


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle.

Silppua kinkku, niin että sitä on hyvä kääriä eli ei liian isoja paloja.

Avaa purkit ja pussit ja levitä tortilla työpöydälle.

Täytä tortillat täyteaineilla. Käytä juustoraasteesta vain puolet, säästä loput kuorrutukseen.

Kääri tortillat yhteen ja aseta ne saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Gratinoi enchiladat uunissa 200°C:ssa noin 8-10 minuuttia.

Jos salsaa jäi, niin käytä loppu tarjoiluun. Koristele sillä enchiladat lautasella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti