perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen ehdoton lisuke lampaalle tai lohelle - Hunaja-smetanaperunat

Jo vuosia meidän pääsiäiseen on kuulunut yksi lisuke erottamattomana osana pääsiäisen ruokaperinteitä: hunaja-smetanaperunat. Alkuperäinen ohje oli muistaakseni Valion vanhassa keittokirjassa Tervetuloa Juhlaan, jossa oli pääsiäisruokia. Olen tehnyt tätä ohjetta joka pääsiäinen ja se sopii tarjottavaksi niin pääsiäislampaan kaverina kuin uunilohelle – tai mitä tahansa herkkua pääsiäisenä teetkin.

Resepti on nopea valmistaa ja erittäin yksinkertainen – maku aivan taivaallinen. Vähän venäläisiä vaikutteita, kuten monissa pääsiäisen ruuissa on…


Hunaja-smetanaperunat

1 kg perunasipulisekoitusta
2,5 purkkia smetanaa
3/4 dl hunajaa
300 g suolakurkkua (tai herkkukurkkua) pilkottuna pikku kuutioiksi
suolaa (jos tarve, itse en laita) ja mustapippuria myllystä

Pilko suola- tai herkkukurkut pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne yhdessä perunasipulisekoituksen kanssa uunivuokaan.

Sekoita smetana, hunaja ja mausteet yhteen ja kaada
perunoiden päälle.

Vuoka uuniin 200 asteeseen n. tunniksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Ei saa palaa pinnasta, mutta muhia kivasti... Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.Vinkki: Joskus olen korvannut osan smetanasta kermalla (mutta smetana on parasta) ja mukaan olen heittänyt suolakurkuista irtoavan mausteliemen – noin ruokalusikallinen. Antaa lisämakua ja suolaa, joten ole varovainen suolapurkin kanssa. Suolakurkut ostan irtomyynnistä – ne ovat tähän parhaita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti