sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Rosmariiniset feta-perunat

Nyhtölammas tarvitsee rinnalleen jotain kreikkalaisvaikutteista lisuketta, joten perunat saavat feta-kuorrutteen ja makua rosmariiniöljystä. Idea on Annan Ruokasurffausta–blogista, mutta olen muuttanut sen mökille sopivaksi eli lisännyt helppoutta ja valmistusnopeutta. Tämän pääsiäisen lammas oli maustettu tuoreella rosmariinilla ja sama makumaailma jatkuu feta-perunoissa.



Rosmariiniset feta-perunat

1 kg pakasteperunoita (viipaleina tai suikaleina – ei kuitenkaan peruna-sipulisekoitusta)
1 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
300g murenevaa fetajuustoa/salaattijuustoa


Kaada perunat uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla (helpottaa tiskaamista).


Murskaa morttelissa kuivattu rosmariini jauhemaiseksi. Sekoita murskattu rosmariini oliiviöljyyn ja lisää suola ja mustapippuria.

Kaada maustettu oliiviöljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin.

Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja paahda perunoita 20 minuuttia. Sekoita. Paahda vielä 20 min.

Ota vuoka uunista ja murustele fetajuusto päälle.
Laita takaisin uuniin vielä n. 15 minuutiksi, jotta feta hieman ruskistuu.

Kun perunat ovat valmiita ripottele pinnalle tuoretta lehtipersiljaa ja minttua.

2 kommenttia:

  1. Loistavaa, että tämä toimii pakasteperunoistakin! Helpompaa varmasti mökillä :)

    VastaaPoista
  2. Varsinkin näin pyhänä ei viitsinyt kauhean montaa työvaihetta eli keittää perunoita ja kuoria niitä ja sitten paistaa ja kuorruttaa - eli valitsin mökkiystävällisesti pakasteperunat. Vähän ohuita olivat huolimatta pussin paksuista kuvista :)
    Mutta toimi!

    VastaaPoista