lauantai 5. huhtikuuta 2014

Grillikausi on avattu!

Tässä on jännityksellä seurattu jäidenlähtöä ja sitä ehtiikö kaikki jäät lähteä ennen kuin etelä taas kutsuu. Kevättä on selvästi ilmassa. Seurasin tänään sinitiaisen pesintää ja telkkien kosintamenoja. Pihaa rapsuteltiin ja pupuverkot poistettiin omenapuiden ympäriltä. Omenapuut olivat jo silmulla ja löysin kohopenkistä jo akilean tupsuja - kovin on aikaisessa nekin. Tulppaanit ovat vielä tuloillaan ja muut kevätkukat. Täällä ei vielä kevät ole niin pitkällä kuin etelässä, missä krookukset ovat kukkineet reilun viikon verran.

Mutta grillikausi on nyt sitten korkattu!

Ostin eilen marinoimattomia kanafileitä ja pistin ne aamupäivällä omaan marinadiin. Lisukkeeksi pesin rosamundaa ja tein salaatin - aivan kesäfiilikset ruuan suhteen.



Grillikanaa
 
1 paketti marinoimattomia kanafileitä (5-6 kpl)

marinadi:
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 tl sitruunapippuria
1 dl oliiviöljyä

Laita kaikki aineet minigrip-pussiin ja sekoittele, jotta mausteet leviävät ympäri kanafileitä. Laita kylmään muutamaksi tunniksi. Ota ainakin ½ tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.

Grillaa kypsiksi.





Uuniperunat

1½-2 kg rosamunda perunoita
oliiviöljyä
pippuria ja suolaa
timjamia tai muuta yrttiä (tai piri piri-maustetta, jos haluat tulisia perunoita)

Pese perunat hyvin ja ota kaikki huonot kohdat pois. Halkaise perunat ja laita uunivuokaan.

Valuta leikkuupintaan oliiviöljyä ja
ripottele mausteet pintaan.

Paista 200 asteen uunissa noin 50–60 minuuttia.







Salaatti
 
jäävuorisalaattia
friseesalaattia
tomaattia
kurkkua
mozzarellapalloja
maissia


Tee tuoresalaatti lisukkeeksi. Kostuta mieleiselläsi kastikkeella. Itse käytin hunaja-sinappikastiketta.



Tarjoa lisänä hyvää tuoretta patonkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti