sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Tsatsiki

Kreikkalainen jogurttikastike pääsiäisen nyhtölampaan kaveriksi, mutta käy vaikka kesäisen grillilampaan kaveriksi tai dipattavaksi leivän kanssa.



Tsatsiki

3 dl paksua kreikkalaista jogurttia
10–15 cm pala kurkkua
2 tl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 rkl tuoretta minttua silputtuna
½ rkl tuoretta tinjamia silputtuna
ripaus suolaa ja pippuria

Valuta jogurttia kahvinkeittimen suodatinpussin läpi, jotta ylimääräinen neste poistuu. Tämä ei ole tarpeen, jos jogurtti on riittävän paksua.


Raasta kurkku. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Puristele raastetta.

Sekoita kurkku ja jogurtti sekaisin. Lisää sekaan puristettu valkosipuli, sitruunanmehu, minttu, timjami, suola ja pippuri.

Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.



2 kommenttia:

  1. Voisin syödä tsatsikia joka päivä ja ihan mikä kanssa vaan <3

    VastaaPoista
  2. Totta :) Luulen että kanssaihmiset väsyisivät valkosipulihenkäyksiin kyllä jossain vaiheessa...

    VastaaPoista