Tein näitä viikonlopun pikku herkkupaloiksi ja samalla kokeilin uutta silikonista leivosvuokaa. Toimi hyvin ja leivokset olivat helppo tehdä. Voit käyttää pieniä minimuffinivuokia ja peltiä. Jos teet leivokset isoissa vuokissa, niin nosta paistoaikaa noin 20 minuuttiin ja kannattaa ehkä laskea uunin lämpö 180 asteeseen.
Minulla ei ollut mökillä tuoretta inkivääriä, mutta käytin suunnilleen saman verran itämaiseen keittiöön sopivaa inkivääritahnaa. Inkivääritahna oli ostettuna nyhtölammasta varten, joten sitä oli hyvä käyttää myös näihin leivoksiin.
Yhden poikkeuksen tein vielä - käytin kuorrutteen voiksi Valion uutta sitruunavoita.
Mini-matcha kuppikakut (noin 48 mini-leivosta)
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 limetin kuori ja mehu
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 dl maustamatonta jogurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata voi.
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaan vaahtoon. Sekoita joukkoon limen kuori ja mehu, inkivääriraaste, jogurtti, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula.
Lusikoi taikinaa pieniin muffinivuokiin (noin 1 tl per vuoka), täytä 3/4 vuoasta.
Paista 200 asteessa noin 10–12 minuuttia minimuffineita (kunnes ovat saaneet hieman väriä).
Jäähdytä hyvin ja kuorruta.
Matcha vihreätee -kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 rkl limenmehua
1 tl Matcha vihreätee-jauhetta
Vatkaa kaikki aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää tomusokeria rkl kerrallaan, kunnes kuorrute saavuttaa halutun paksuuden.
Pursota leivoksille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti