Peanut butter pancakes
2 dl piimää, kermaviilia, ranskankermaa tai muuta hapanvalmistetta
0,5 dl maapähkinävoita
1 iso muna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
pullomargariinia paistamiseen
Lisäksi: lämmintä vaahterasiirappia, tarjoiluun
sekä banaania ja mansikoita
Vatkaa yhteen nesteet eli piimä, maapähkinävoi ja muna. Vispilöi kunnes maapähkinävoi sekoittuu hyvin osaksi muita nesteitä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita nopsaan taikinaan - älä vaivaa liikaa.
vinkki: jos maapähkinävoi on jääkaappikylmää, kannattaa pehmittää se mikrossa 20 sekuntia – sulaa helpommin nesteeseen.
vinkki 2: jauhojen määrä riippuu nesteen määrästä. Jos käytät kiinteää ranskankermaa tai kermaviiliä, 1,5 dl on maksimi jauhomäärä – tarkista että taikina on paksua, mutta edelleen notkeaa ja leviää pannulla. Jos käytät piimää, voi olla että tarvitse hipun lisää jauhoja – varmista jauhojen määrä.
Kuumenna lettupannu ja lisää pullomargariinia. Laita pannulle runsas ruokalusikallinen – sellainen ”jäätelökauhallinen” taikinaa. Jos taikina jää kasaksi, levitä kevyesti sitä lastalla, jolloin taikina kuumuudesta ”sulaa” koloon mukavasti. Pidä mieto, mutta tasainen lämpö koko ajan. Paista kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Kun reuna alkaa ”kuivumaan” voi letun kääntää. Älä paista liian pitkään ettei lettu kuivu, mutta älä myöskään tee liian paksuja, koska lettu kohoaan kuten amerikkalaiset pannukakut kohoavat, joten niistä tulee paksuja, sienimäisiä.
Tarjoile baanaani- ja mansikkaviipaleiden kanssa. Valuta päälle vaahterasiirappia – letut imaisevat siirapin kuin sienet, joten älä laita liikaa, jotta annos pysyy ”terveellisenä”!
Nam, mikä aamupala!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti