Sunnuntain grilliruokiin sopii hyvin kaalisalaatti. Tässä yksi ohje, joka minusta on hyvä.
Kaalisalaatti
keskikokoinen uuden sadon kaali (tai puolikas vanhaa kaalia)
3-4 porkkanaa
liemi:
0,5dl öljyä (auringonkukka)
1,5dl valkoviinietikkaa
1/4dl sokeria
mustapippuria
Suikaloi kaali ohueksi. Raasta porkkana.
Kiehauta öljy, sokeri, etikka ja mustapippurirouhe. Kaada mausteliemi kaalin ja porkkanaraasteen päälle ja rutistele kaalisuikaleita käsin, niin että kaali hieman pehmenee.
Laita salaatti kylmään 2-3 päiväksi, jotta kaali pehmenee ja maut tasoittuvat.
Tein rutistelun isossa vadissa ja kaadoin salaatin kulhoon, jonka peitin kelmulla ja laitoin kylmään. Nyt vain sunnuntaita odottamaan….
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti