(4 isoa tai 8 pikkupatonkia)
200 g voita tai margariinia
5 dl vettä ( tai puolet maitoa ja puolet vettä)
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
2 rkl pizzamaustetta
300 g Emmental raastetta
12 - 14 dl (n. 800 g) vehnäjauhoja
Valmistusohje
200 g voita tai margariinia
5 dl vettä ( tai puolet maitoa ja puolet vettä)
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
2 rkl pizzamaustetta
300 g Emmental raastetta
12 - 14 dl (n. 800 g) vehnäjauhoja
Valmistusohje
Sulata voi ja jäähdytä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää voisula, mausteet, juustoraaste ja osa jauhoista.
Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot. Anna kohota hyvin liinan alla.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota.
Tee viiltoja pintaan. Paista 225 asteessa n. 15 min.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi. Kääri vinoittain rulliksi ja nosta pelleille. Anna kohota.
Tee viiltoja pintaan. Paista 225 asteessa n. 15 min.
Vinkki: Ostin juustoa 400 g pussin, joten kun patongit olivat kohonneet, sivelin pintaan vähän maitoa ja ripottelin loput juustoraasteet patonkien pinnalle. Tein annoksesta 8 pikkupatonkia.
Alkuperäinen ohje oli Valion sivuilta, mutta muutin sitä hieman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti