maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lauantai-illan herkku tuoreista raparpereista

Viime kesän lehtiä selatessa osui silmiini Kodinkuvalehdestä ruokajuttu mustikoista. Mustikoita ei vielä ole pariin kuukauteen, mutta raparperit ovat nuoria ja rapsakoita – voisiko marjapannarin reseptiä soveltaa?

Raparperipannari - se vähän parempi


Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla ja poimi noin 3 keskikokoista raparperin vartta. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kuori ja pilko raparperit ja ripottele ne vuoan pohjalle. Kun palaset melkein peittävät vuoan, mutta ei ihan, on paloja riittävästi. Ripottele vähän sokeria palojen päälle.



Taikina

50 g mantelirouhetta

2 rkl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 munankeltuaista

2½ dl kuohukermaa

Laita kaikki aineet astiaan ja vatkaa ne sekaisin sähkövatkaimella.



Kaada taikina raparperin palojen päälle ja laita uuniin. Paista 200 asteetta, noin 25 min tai kunnes paistos on kullankeltainen ja kohonnut.


Tarjoa lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.

Oli muuten herkullisempaa kuin miltä näyttää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti