torstai 6. kesäkuuta 2013

Tulisia grillimakkaroita ja sinappista perunasalaattia lisukkeilla

Viime sunnuntaina päätin kokeilla uuden Yhteishyvän kivalta näyttäviä reseptejä. Oli laiska sunnuntai-ilta ja päätimme vain grillata makkaraa ja tehdä jotain lisukkeita. Olin ostanut vähän tulisempia makkaroita, joten sinappinen perunasalaatti vaikutti hyvältä parilta. Colislaw:ta on tehnyt mieli muutaman päivän, mutta kaali puuttuu ja katselin salaattislaw:ta vähän sillä silmällä. Tulisiko siitä yhtä hyvää salaatilla kuin kaalilla?



Sinappinen perunasalaatti (8 annosta)

AINEKSET

1,2 kg keitettyjä perunoita

Sinappikastike

3 rkl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl vettä

1 rkl makeaa sinappia

1 tl sinapinsiemeniä

1,5 tl sormisuolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

rucolasalaattia

OHJEET

Kuori ja lohko perunat.
Sekoita kastikkeen ainekset, esimerkiksi ravistamalla pienessä lasipurkissa.
Valuta kastike perunoiden joukkoon ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Lisää rucolasalaatti perunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua ja sekoita kevyesti.


Salaattislaw (8 annosta)
AINEKSET

1 jäävuorisalaatti

3 porkkanaa

1 dl hienonnettua kevät- tai ruohosipulia

Majoneesikastike

5 rkl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

2 tl sinappia

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

OHJEET

Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita salaatti, porkkanat ja hienonnettu kevät- tai ruohosipuli. Sekoita majoneesikastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Lisäksi grillailimme esikeitettyä maissia, jota valelin paiston aikana maustevoilla ja öljyllä sekä Atria Wilhelm Hot Chorizo Grillimakkaraa.

Kokoa annos ja maistele. Juomana kuvassa on itsetehtyä omanamehua.

Tuliset makkarat ja sinappinen perunasalaatti toimivat hyvin yhteen, mutta täytyy sanoa, että jäävuorisalaatista tehty salaattislaw ei pääse edes lähelle aitoa coleslaw:ta. Himo aitoon jatkuu…!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti