Paholaisen kastike
1 sipuli
4-6 valkosipulin kynttä
1 suippopaprika
½ dl sokeria
½ dl viinietikkaa
1 rkl vahvaa sinappia
2 rkl makeaa chilikastiketta
noin 1 dl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Kuori ja hienonna sipulit. Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Jos haluat, niin grillaamalla paprikan saa kastikkeeseen vähän savunmakua.
Laitan sipulit ja paprika kattilaan tilkan öljyä kanssa. Anna hauta muutama minuutti. Lisää sokeri, etikka, sinappi ja chilikastike. Sekoita.
Lisää öljy ohuena nauhana ja sekoita seosta samalla vatkaten. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
Grillipossun teko
Otin lihat lämpöiseen jo tuntia ennen paistamista, koska tein kastikkeen ja jälkiruuan ensin, ja vasta kun kaikki muu oli valmiina, aloitin possunpaistamisen. Käytin Atrian valmiita pintamaustettuja ja nuijittuja ulkofileitä.
Kesäkeittiööni kuuluu Opan Sähkö-Simon grilli, joka on niin paljon muutakin kuin grilli. Sillä voi grillata, paistaa, savustaa, wokata, tehdä kokonaisia aterioita tai vaikka paellaa. Ihana vekotin!
Usein käytän paistamiseen isoa valurautaista Muurikka-pannua, mutta nyt halusin pihveihin ”grillausraidat”, joten pihvit paistettiin grilliritilällä ja alle laitoimme uuden alumiinisen rasvankeräysalustan. (uusi Opan lisävaruste – tosi hyvä idea!)
Noin 4 minuuttia per puoli ja possut olivat valmiit.
Otin lihat lämpöiseen jo tuntia ennen paistamista, koska tein kastikkeen ja jälkiruuan ensin, ja vasta kun kaikki muu oli valmiina, aloitin possunpaistamisen. Käytin Atrian valmiita pintamaustettuja ja nuijittuja ulkofileitä.
Kesäkeittiööni kuuluu Opan Sähkö-Simon grilli, joka on niin paljon muutakin kuin grilli. Sillä voi grillata, paistaa, savustaa, wokata, tehdä kokonaisia aterioita tai vaikka paellaa. Ihana vekotin!
Usein käytän paistamiseen isoa valurautaista Muurikka-pannua, mutta nyt halusin pihveihin ”grillausraidat”, joten pihvit paistettiin grilliritilällä ja alle laitoimme uuden alumiinisen rasvankeräysalustan. (uusi Opan lisävaruste – tosi hyvä idea!)
Noin 4 minuuttia per puoli ja possut olivat valmiit.
Lisukkeeksi keitimme uusia perunoita (ruotsalaisia) ja lisäsimme lautaselle vähän tuoretta salaattia.
Lauantai-illan päätteeksi saunan jälkeen, grillipossua – hmm.. hyvää ja nopeaa, kun valmistelut oli tehty osittain ennen saunaa.
Paholaisen kastikkeen ohje oli viime kesän Kodin kuvalehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti