Kurpitsakeitto kahdelle
n. 500 g kurpitsaa kuorittuna, paloiteltuna
1 kasvisliemikuutio
½ l vettä
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 appelsiinin mehu
½ pak. Koskenlaskija sulatejuustoa
Tarjoiluun: paahdettuja kurpitsansiemeniä
Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää appelsiinimehu ja juusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
½ pak. Koskenlaskija sulatejuustoa
Tarjoiluun: paahdettuja kurpitsansiemeniä
Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää appelsiinimehu ja juusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä tai paahdetulla sipulilla (kuvassa).
Vinkki: viipaloi sulatejuusto munanleikkurilla, jolloin saat tasaisia viipaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti