keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kurpitsakeitto

Kauniiden, keltaisten kurpitsapöytien ääressä tulee aivan ahneeksi, mutta onneksi maltoin mieleni ja ostin vain kilon verran kurpitsaa. Siitä syntyy aivan mainio keitto kahdelle!


Kurpitsakeitto kahdelle

n. 500 g kurpitsaa kuorittuna, paloiteltuna
1 kasvisliemikuutio
½ l vettä
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 appelsiinin mehu
½ pak. Koskenlaskija sulatejuustoa

Tarjoiluun: paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää appelsiinimehu ja juusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä tai paahdetulla sipulilla (kuvassa).

Keiton kanssa voi syödä paahdettua ruisleipää, jonka päälle laitetaan Koskenlaskijan viipaleita.
Vinkki: viipaloi sulatejuusto munanleikkurilla, jolloin saat tasaisia viipaleita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti