Mikä onkaan parempaa arkiruokaa kuin vanha kunnon makkarasoppa? Makkarakeittoihin on yhtä monta reseptiä kuin on tekijöitäkin.
Tämän keiton teen pienellä twistillä eli käytän siihen tomaattimurskaa, josta syntyy punainen liemi. Hieman poltetta lisätään chilistä, jota pehmentää tujaus hunajaa. Näin syntyy...
Sakea ja tulinen syyssoppa makkarasta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 litra vettä
2 liha-/kasvisliemikuutiota
4 perunaa
2-3 porkkanaa
2 sellerin vartta
2 chiliä
1 purkki tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 makkara
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
1 rkl hunaja
tuoretta persiljaa pinnalle
Kuori ja pilko sipulit. Laitan kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vesi ja liha- tai kasvisliemikuutiot sekä kuumenna kiehuvaksi.
Kuori juurekset ja pilko ne annospaloihin. Lisää juurekset kiehuvaan veteen ja keitä niitä noin 15 minuuttia siinä.
Lisää tomaattimurska, pyre, selleri, chilit ja mausteet ja kuumenna keittoa vielä noin 10–15 minuuttia.
Pilko makkarat ja lisää ne 5 ennen kuin keitto on kypsää.
Lisää hunaja vasta valmiiseen keittoon. Älä keitä enää.
Koristele keitto persiljasilpulla ja tarjoa se tuoreen hiivaleivän kanssa.
Maukasta maanantaita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti