perjantai 18. lokakuuta 2013

Maustekakku


Makean hammasta kolottaa. Nimpparit ja kaikki... jotain hyvää haluaisin tehdä, mutta kaapissa ei ole kuin munia, jogurttia, jauhoja ja sokeria - onko mahdollista tehdä maustekakku iltateelle ilman rasvaa?

Sitä täytyy lähteä kokeilemaan.

Keväällä onnistuin tekemään munattoman Boston-pullan - kai nyt onnistuu kahvikakku ilman rasvaa?

Kokeillaan...


Ei ihan perinteinen maustekakku

2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
3/4 dl öljyä
1,5 dl jogurttia
1 dl rusinoita

Vatkaa hieman munia ja sokeria ensin keskenään.

Lisää sitten kaikki muut aineet ja sekoita taikina. Laita rusinat lopuksi taikinaan.

Kaada taikina uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.







Käytin matalaa uunivuokaa, joten paistoaika riitti, mutta jos käytät korkeaa vuokaa kannattaa ehkä paistaa 45 minuuttia.

Syy miksi käytin uunivuokaa enkä kakkuvuokaa on se että minulla ei ollut rasvaa edes vuoan voiteluun ja korppujauhottamiseen vaan käytin leivinpaperia. Leivinpaperi istui paremmin suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Jos käytät rasvaa ja korppujauhoja, voit laittaa kakun mihin vuokaan tahansa...



Ei ehkä ulkonäöllä pilattu....


... mutta maistui aivan oikealle maustekakulle - ehkä vähän kevyempi versio :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti