Resepti Maku-lehdestä.
Maa-artisokkarisotto
(ohjeen mukaan tämän pitäisi olla kuudelle, mutta pääruokana menee 2-3 hengelle)
250 g maa-artisokkaa
4 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kasvislientä
50 g voita
100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Koristeluun
3 kpl viikunoita (viipaloituna)
3 rkl ruohosipulia
25 g parmesaanijuustoa (lastuina)
Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipulit.
Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpinäkyväksi.
Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.
Kun viini on imeytynyt, lisää joukkoon maa-artisokat sekä osa kuumasta kasvisliemestä.
Jatka sekoittamista, lisää kasvislientä pienissä erissä risoton joukkoon sitä mukaan, kun liemi on imeytynyt riisiin. Risoton kypsyminen kestää 15–20 minuuttia.
Lisää lopuksi voi, suola ja pippuri sekä raastettu parmesaani.
Koristele annokset ja tarjoile heti.
250 g maa-artisokkaa
4 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kasvislientä
50 g voita
100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Koristeluun
3 kpl viikunoita (viipaloituna)
3 rkl ruohosipulia
25 g parmesaanijuustoa (lastuina)
Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipulit.
Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpinäkyväksi.
Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.
Kun viini on imeytynyt, lisää joukkoon maa-artisokat sekä osa kuumasta kasvisliemestä.
Jatka sekoittamista, lisää kasvislientä pienissä erissä risoton joukkoon sitä mukaan, kun liemi on imeytynyt riisiin. Risoton kypsyminen kestää 15–20 minuuttia.
Lisää lopuksi voi, suola ja pippuri sekä raastettu parmesaani.
Koristele annokset ja tarjoile heti.
noin 200 g maa-artisokkaa
öljyä keittämiseen
suolaa mausteeksi
Kuori maa-artisokat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Kuivaa talouspaperilla. Lämmitä öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. Laita viipaleet öljyyn ja paista niin kauan että ne saavat vähän väriä ja nosta sitten talouspaperille valumaan. Suolaa maun mukaan.
Voit käyttää sipsejä risoton koristeena tai napostella ne sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti