Mutta nyt ollaan mökillä – tehdään etätöitä ja kokkaillaan.
Ensimmäisenä syntyy suklaasta ja pähkinöistä amerikkalaistyyliset cookies eli suklaa-pikkuleivät. Pohjana reseptille oli Valion ohje, mutta jouduin muokkaamaan sitä, koska kaikkia aineita ei ollut varastossa. Tässä siis oma versio suklaakekseistä…
Suklaa-pähkinä cookies
1,25 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
200 g taloussuklaata
1½ dl saksanpähkinöitä
Sekoita rasva ja sokerit. Lisää munat ja vatkaa aineet sekaisin. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Rouhi myös pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää rouheet taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.)
Kypsennä 175 asteessa uunin keski-/yläosassa n. 12 min/pienet ja 14 min/isommat tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
Älä polta ettei suklaa maistu kitkerälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti