lauantai 5. lokakuuta 2013

Porkkanapihvit

Syksy on kasvisten ja tuoreiden vihannesten kulta-aikaa. Jopa kaupan porkkanat maistuvat nyt todella raikkailta ja mehukkailta - talvella samat porkkanat ovat jo paljon kuivempia ja maistuvat enemmän muovipussilta kuin tuoreelta porkkanalta. Nyt on aika tehdä ihania kasvisruokia!

Vietämme siis lihatonta lokakuuta ja kokkailemme hyvää juureksista.



Porkkanapihvit
5 kpl porkkanaa
1 prk kikherneitä
3 kpl shalottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
1 tl yrttimaustetta, suolaton
1 tl Pirkka-sitruunapestoa (jos et tykkää sitruunapestosta, niin jätä tämä pois ja laita tilalle jotain tuoreyrttiä)
1 tl suolaa



Paistamiseen
pullomargariinia tai öljyä

Lisukkeeksi
puolukkahilloa

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

Siivilöi ja huuhtele kickherneet. Laita kikherneet, kuorittu ja lohkottu sipulit, valkosipulinkynnet, mausteet ja loput ainekset monitoimikoneen kulhoon. Hienonna massa. Voit hienontaa ainekset myös veitsellä. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.




Taputtele massasta pieniä pihvejä. Paista lettupannulla noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.



Tarjoa puolukkahillon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti