Tässä mokkapalat isolla tujauksella kahvia – ohje Maku-lehdestä.
Mokkapalat
200 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
3 1/2 dl kahvijuomaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kpl munaa
Kuorrutus
75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
3/4 dl kahvijuomaa
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun
4 rkl koristerakeita
Aloita mokkapalojen valmistus kahvin keittämisellä. Mokkapaloihin sopii vahvahko kahvi.
Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos.
Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
Levitä kuorrute jäähtyneen suklaapiiraslevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla.
Leikkaa mokkapalalevy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti