Lohimedaljongit ja Caesar-salaatti
lohtarasvaa paistamiseen
suolaa, lime-pippuria myllystä
Putsaa lohi talouspaperilla ja poista mahdolliset ruodot, vatsarasva, mahdolliset evät ja muut leikkaamista haittaavat kohdat.
Leikkaa filee noin 4 cm välein niin että veitsi menee nahasta läpi ja pala irtoaa. Leikkaa vielä viilto palan puolivälistä nahkaan asti, mutta niin ettei nahka mene rikki.
Käännä palat ympäri niin, että nahkapuolet jäävät vastakkain "melkein" läpileikatusta kohdasta. Syntyy lohiperhonen eli medaljonki.
Paista molemmilta puolilta voissa kauniin ruskeiksi, pinnalta rapsakoiksi mutta sisältä vielä sopivan kosteiksi.
Mausta paiston jälkeen suolalla ja lime-pippurimausteella.
Ceasar-salaatti
1 pussi valmista ceasar-salaattia
Valmista salaatti pussista ja tarjoile se lohen kanssa.
Salaattia voi tuunailla paahdetuilla pinjansiemenillä, tuoreella kurkulla ja ylimääräisellä parmesaanijuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti