perjantai 28. marraskuuta 2014

Lohimedaljongit ja Caesar-salaatti

Perjantai-ilta ja jotain ruokaa pitäisi taas saada - ja nopeasti. Kalasta tulee nopea ruoka varsinkin kun yhdistää siihen valmiin salaatin. Ruoka on myös kevyttä - ja lasi viiniä ei paljon kaloreita lisää.


Lohimedaljongit ja Caesar-salaatti
lohta
rasvaa paistamiseen
suolaa, lime-pippuria myllystä


Putsaa lohi talouspaperilla ja poista mahdolliset ruodot, vatsarasva, mahdolliset evät ja muut leikkaamista haittaavat kohdat.

Leikkaa filee noin 4 cm välein niin että veitsi menee nahasta läpi ja pala irtoaa. Leikkaa vielä viilto palan puolivälistä nahkaan asti, mutta niin ettei nahka mene rikki.

Käännä palat ympäri niin, että nahkapuolet jäävät vastakkain "melkein" läpileikatusta kohdasta. Syntyy lohiperhonen eli medaljonki.

Paista molemmilta puolilta voissa kauniin ruskeiksi, pinnalta rapsakoiksi mutta sisältä vielä sopivan kosteiksi.

Mausta paiston jälkeen suolalla ja lime-pippurimausteella.



Ceasar-salaatti

1 pussi valmista ceasar-salaattia

Valmista salaatti pussista ja tarjoile se lohen kanssa.

Salaattia voi tuunailla paahdetuilla pinjansiemenillä, tuoreella kurkulla ja ylimääräisellä parmesaanijuustolla.

Annoksen voi koristella tillillä ja sitruunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti