Peru-teemaan sopien tein gluteenittoman kakun käyttäen vain kvinoaa. Kakkuvuoka oli 26 cm joten tein taikinan kaksinkertaisena ja paistoin sitä lähes tunnin. Ison kakun ohje alhaalla, kuvien vieressä pienen kakun ohje.
Ohjetta päivitetty.
Gluteeniton suklaa-kakku kvinoasta (tämä ohje pieneen vuokaan, 20 cm)
120 g kvinoajauhoja
1,2 dl (120 ml) sokeria
2 rkl kaakaojauhoa
½ tl leivinjauhoja
¼ tl suolaa
80 ml öljyä
160 ml piimää tai maustamatonta jogurttia
1 muna
1 tl vaniljaa
vuokaan:
rasvaa
kookosjauhoja
Tarjoiluun:
jäätelöä/kermavaahtoa
mansikkakastiketta
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita kulhoon kuivat aineet. Laita toiseen kulhoon nestemäiset aineet. Sekoita aineet ensi kulhoissa ja sen jälkeen kaada nestemäiset aineet kuivien joukkoon ja sekoita taikinaksi.
Kaada taikina 20 cm voideltuun ja kookosjauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 30 minuuttia (tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa).
Jäähdytä ritilällä. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon ja mansikkakastikkeen kanssa.
Mansikkakastike
5 dl mansikoita
3 rkl sokeria
½ limen mehu
Laita kaikki blenderiin ja aja kastikkeeksi. Jos haluat ilman siemeniä, niin purista vielä siivilän läpi.
Ohje isoon vuokaan:
Suklaa-kvinoakakku isoon vuokaan (26 cm)
280 g kvinoajauhoja (1 pussi)
2,5 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhoja
½ tl suolaa
160 ml öljyä (1,6 dl)
320 ml piimää tai maustamatonta jogurttia (3,2 dl)
3 muna
2 tl vaniljaa (esanssia tai jauhetta)
Tee taikina kuten yllä ja paista 175 asteessa tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti