Lihaksi valitsin nautaa, possua ja palan hirveä tuomaan riistaisuutta. Haudutin kastiketta 3 tuntia liedellä ja sitten kuorrutin sen muusilla uunissa.
Cottage Pie
Lihapata
1 kg lihaa, hirven tai naudan paistia, possua
2 rkl voita
1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
5 dl lihalientä (= härän lihaliemitiivistettä ja paistinpannun huuhdevettä)
5 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa
1 iso sipuli
5 varsisellerin vartta
3 valkosipulin kynttä
5 dl punaviiniä
5 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
1 rkl ruskeaa sokeria
Peruna-sellerisose
600 g jauhoista perunaa
200 g juuriselleriä
50 g Valio voita valkosipuli
2 keltuaista
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat, varsiselleri ja valkosipulit paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
Valmista peruna-sellerisose: Kuori perunat ja selleri. Kuutioi. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi, keltuaiset ja hienonnettu persilja. Sekoita.
Kaada lihapata voideltuun uunivuokaan. Nostele peruna-sellerisose lihapadan päälle. Kuvioi pinta lusikan pesällä.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjosin lisänä höyrytettyjä papuja ja kurpitsasalaattia sekä itsetehtyä pihlajanmarjahyytelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti