Lihaksi valitsin nautaa, possua ja palan hirveä tuomaan riistaisuutta. Haudutin kastiketta 3 tuntia liedellä ja sitten kuorrutin sen muusilla uunissa.
Cottage Pie
Lihapata
1 kg lihaa, hirven tai naudan paistia, possua
2 rkl voita
1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
5 dl lihalientä (= härän lihaliemitiivistettä ja paistinpannun huuhdevettä)
5 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa
1 iso sipuli
5 porkkanaa
5 varsisellerin vartta
3 valkosipulin kynttä
5 dl punaviiniä
5 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
1 rkl ruskeaa sokeria
Peruna-sellerisose
600 g jauhoista perunaa
200 g juuriselleriä
50 g Valio voita valkosipuli
2 keltuaista
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Leikkaa paisti n. 3 x 3 cm kuutioiksi. Ruskista padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa voissa (useassa erässä, jos teet pannulla). Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi sekä rosmariinin ja timjamin oksat.
Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat, varsiselleri ja valkosipulit paloiksi. Lisää kasvikset pataan.
Lisää punaviini, pippurit, laakerinlehdet ja sokeri. Hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 150 asteessa, kunnes liha ja kasvikset ovat kypsät ja liemi sakenee. Kypsennysaika on lihan mureudesta riippuen n. 2 - 3 h.
Valmista peruna-sellerisose: Kuori perunat ja selleri. Kuutioi. Keitä vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta perunasurvimella. Lisää voi, keltuaiset ja hienonnettu persilja. Sekoita.
Kaada lihapata voideltuun uunivuokaan. Nostele peruna-sellerisose lihapadan päälle. Kuvioi pinta lusikan pesällä.
Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tarjosin lisänä höyrytettyjä papuja ja kurpitsasalaattia sekä itsetehtyä pihlajanmarjahyytelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti