Tässä kevyt ja nopea perjantai-illan herkku. Lisänä vain leipää ja viiniä - kynttilöitä ja romantiikkaa - ohje kahdelle.
1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
1 valkosipuli (solo) tai pari kynttä
2 rkl öljyä
2 dl valkoviiniä
suolaa, pippuria (myllystä)
1 dl kermaa tai maustettua ruokakermaa (yrtit)
1 dl persiljasilppua
Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
Lorauta öljy kattilaan. Lisää silputut sipulit ja kuullota ne pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla ja pippurilla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
Lisää kerma ja persilja. Kiehauta. Jaa simpukat syviin lautasiin ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää ja kuivaa Alsacen alueen Rieslingiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti