Resepti on kuudelle.
Kanaa ananaskastikkeessa
1 tuore ananas, josta puolet kastikkeeseen ja puolet koristeeksi
½ dl sokeria
1 kanelitanko
6-8 neilikankynttä
1 dl vettä
6 kanan rintafileetä
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä
2 isoa valkosipulinkynttä (tai 1 solo), pilkottuna
2 sipulia, pilkottuna
6 kuivattua luumua
1 dl valkoviiniä
Kuori ensin ananas ja ota kova keskusta pois. Pilko puolet ananaksesta kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko, neilikat ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes ananas on pehmeä. Soseuta ananas liemeen, mutta ota kanelitanko pois.
Paista kananfileitä öljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ne pataan.
Kuori ja pilko sipulit. Lisää ne pataan, samoin luumut ja valkoviini. Lisää kastikkeen kanelitanko pataan ja soseuta ananas. Lisää sose kanapalojen päälle. Laitan pataan kansi ja hauduta uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
Tarjoile bataattilohkojen kanssa. Hyvänä lisänä on myös loput ananaksesta ja maissi.
1 tuore ananas, josta puolet kastikkeeseen ja puolet koristeeksi
½ dl sokeria
1 kanelitanko
6-8 neilikankynttä
1 dl vettä
6 kanan rintafileetä
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä
2 isoa valkosipulinkynttä (tai 1 solo), pilkottuna
2 sipulia, pilkottuna
6 kuivattua luumua
1 dl valkoviiniä
Kuori ensin ananas ja ota kova keskusta pois. Pilko puolet ananaksesta kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko, neilikat ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes ananas on pehmeä. Soseuta ananas liemeen, mutta ota kanelitanko pois.
Paista kananfileitä öljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ne pataan.
Kuori ja pilko sipulit. Lisää ne pataan, samoin luumut ja valkoviini. Lisää kastikkeen kanelitanko pataan ja soseuta ananas. Lisää sose kanapalojen päälle. Laitan pataan kansi ja hauduta uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.
Tarjoile bataattilohkojen kanssa. Hyvänä lisänä on myös loput ananaksesta ja maissi.
Uunibataatit
3 isoa bataattia
öljyä
suolaa, pippuria, timjamia
Pese ja lohko bataatit tasakokoisiksi lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia. Lohkot saavat olla pehmeitä mutta ei liian, jotta ne eivät hajoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti