maanantai 17. marraskuuta 2014

Kanaa ananaskastikkeessa

Pääruokana perulaisessa illassa oli tuoreesta ananaksesta tehty kastike, jossa kanafileet haudutettiin kypsiksi. Tätä samaista ruokaa söimme myös Perussa, joten makuelämys oli tuttu. Siellä kana myös tarjoiltiin ananaksenkuoresta, mutta nyt tarjoilin kanan lautasilta. Ei ihan niin luksusta, mutta yhtä hyvää!

Resepti on kuudelle.


Kanaa ananaskastikkeessa

1 tuore ananas, josta puolet kastikkeeseen ja puolet koristeeksi

½ dl sokeria

1 kanelitanko

6-8 neilikankynttä

1 dl vettä

6 kanan rintafileetä

öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria myllystä

2 isoa valkosipulinkynttä (tai 1 solo), pilkottuna

2 sipulia, pilkottuna

6 kuivattua luumua

1 dl valkoviiniä

Kuori ensin ananas ja ota kova keskusta pois. Pilko puolet ananaksesta kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko, neilikat ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes ananas on pehmeä. Soseuta ananas liemeen, mutta ota kanelitanko pois.

Paista kananfileitä öljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ne pataan.

Kuori ja pilko sipulit. Lisää ne pataan, samoin luumut ja valkoviini. Lisää kastikkeen kanelitanko pataan ja soseuta ananas. Lisää sose kanapalojen päälle. Laitan pataan kansi ja hauduta uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.

Tarjoile bataattilohkojen kanssa. Hyvänä lisänä on myös loput ananaksesta ja maissi.


Uunibataatit

3 isoa bataattia
öljyä
suolaa, pippuria, timjamia

Pese ja lohko bataatit tasakokoisiksi lohkoiksi. Laita ne uunivuokaan ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia. Lohkot saavat olla pehmeitä mutta ei liian, jotta ne eivät hajoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti