RED VELVET KAKKU (16 annosta)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1,5 rkl luomu kaakaojauhetta, tummaa tai raakakaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
suolaa
2 dl piimää
3/4 dl öljyä
1,5 rkl Dr.Oetker nestemäistä punaista elintarvikeväriä
0,5 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
Täyte
100 g Valio sitruunavoita
2 rs (à 200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Koristeeksi
valkoista leivontasuklaata
nonparelleja
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kokonaan.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää tuorejuustot ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes täyte on tasaista.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Täytä seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. (Reunat jäävät ilman kuorrutusta.)
Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoamista. Koristele valkosuklaalastuilla ja nonparelleilla.
Huom. kuvassa kakku on vain kahdessa kerroksessa, koska minulla ei ole 20 cm vuokaa vaan pienin vuoka on 23 cm, joten kakusta tuli matalampi ja leikkasin sen vain kerran halki. Täytettä meni kuitenkin väliin ja päälle normaali annos.
Pursottelin valkosuklaasta kiehkuroita ja koristelin kakun niillä ja nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti