Sitten kun sämpylät on muotoiltu ja nousemassa pelillä, on aika kattaa pöytä.
Paistan sämpylät ja pihvit yhdessä – nopeaa ja aikaa säästävää – eikä tule ylimääräistä paistorasvaa pihveihin. Hyvin suunniteltuna selviän vähän reilussa tunnissa – ja hmmm.. nälkä!
Hampurilaissämpylät
1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
1 kananmuna
0,8 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
pinnalle: maitoa & seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja kaksi desiä jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palloiksi ja paina ne litteiksi. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä.
Hampurilaispihvit
400 g hyvää naudan paistijauhelihaa tai rotukarjan lihaa
1 muna
suolaa myllystä ja mustapippuria myllystä (noin 1 tl molempia)
Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Muotoile kosteilla käsillä 4 hampurilaispihviä vaikka leivinpaperin päälle valmiiksi.
Paista pihvit pannulla molemmin puolin tai paista ne uunissa yhtä aikaa sämpylöiden kanssa.
lisäksi
- suola- tai herkkukurkkuja
- voimakkaan makuinen juustoviipale (cheddar, emmental)
- 1 paistettu muna per annos
- 2 paistettua pekoniviipaletta per annos
- salaatinlehtiä
- tomaattia viipaleina
- ketchupia tai majoneesia (chilimajoneesi on hyvää)
- punasipulirenkaita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti