Kvinoa ja vihreä avokado sopivat hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään |
Kvinoasalaatilla täytetyt avokadot
2 kypsää avokadoa
Kvinoasalaatti
2 dl kvinoaa
1 dl kypsiä, tuoreita maissinjyviä (tai pakaste)
1 dl kuutioiksi pilkottua tomaattia
1 dl keitettyä, kuutioitua bataattia tai jamssia
3 rkl hienoksi silputtua punasipulia
Lime-Jalapeñokastike
0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljy
3 rkl limetin mehu
3 rkl tuoretta, silputtua korianterilehteä
1 tl sokeria (tai makeutusainetta)
½ tl suolaa
½ jalapeno chiliä, ilman siemeniä pilkottuna
Koristeeksi: tuoreita korianterin lehtiä
Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Huuhtele kvinoa ja lisää kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 12 minuuttia. Poista lämmöltä ja anna seistä 10 minuuttia, sitten pöyhi haarukalla ja laita kulhoon.
Lisää maissi, tomaatti, bataatti ja sipuli kulhoon ja sekoita hyvin.
Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Peitä ja jäähdytä vähintään 1 tunti.
Leikkaa avokadot kahtia ja poista siemen. Sipaise hieman limenmehua pintaan ettei leikkuukohta tummu.
Laita avokadon puolikkaat pienille lautasille ja täytä kvinoasalaatilla.
Koristele korianterin lehdillä. Tarjoile alkupalana tai pienenä lounaana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti