tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kvinoasalaatilla täytetyt avokadot

Pääsiäinen lähestyy. Tein viime viikonloppuna vieraille näitä perulaisvaikutteisia pieniä herkkuja alkupaloiksi. Raikkaana alkupalana nämä sopivat myös mainiosti pääsiäispöytään vähän erilaisiksi ruoanaloituksiksi. Ja vihreä avokado sopii niin pääsiäiseen kuin kevääseen. Nämä on helppo tehdä ja kvinoasalaatti on terveellistä ja raikasta vaikka lounaaksi. Salaattiannos on noin 4 hengelle. Jos täytät vain yhden avokadon puolikkaan salaatilla niin annoksesta riittää noin 8-10 puolikkaaseen. Ja jos kvinoasalaattia jää, niin se maistuu myös seuraavana päivänä vaikka yksinään tai leivän päälle laitettuna. Tosin avokado pyöristää lime-jalopenokastikkeen maustaman salaatin juuri sopivaksi eli kannattaa vaikka pilkkoa avokadoa salaatin sekaan, jos haluaa tarjota salaatin vihersalaatin kanssa tai esim. rukolapediltä.

Kvinoa ja vihreä avokado sopivat hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään

Kvinoasalaatilla täytetyt avokadot

2 kypsää avokadoa

Kvinoasalaatti 


4 dl vettä

2 dl kvinoaa

1 dl kypsiä, tuoreita maissinjyviä (tai pakaste)

1 dl kuutioiksi pilkottua tomaattia

1 dl keitettyä, kuutioitua bataattia tai jamssia

3 rkl hienoksi silputtua punasipulia

Lime-Jalapeñokastike

0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljy

3 rkl limetin mehu

3 rkl tuoretta, silputtua korianterilehteä

1 tl sokeria (tai makeutusainetta)

½ tl suolaa

½ jalapeno chiliä, ilman siemeniä pilkottuna

Koristeeksi: tuoreita korianterin lehtiä

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Huuhtele kvinoa ja lisää kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 12 minuuttia. Poista lämmöltä ja anna seistä 10 minuuttia, sitten pöyhi haarukalla ja laita kulhoon.

Lisää maissi, tomaatti, bataatti ja sipuli kulhoon ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Peitä ja jäähdytä vähintään 1 tunti.

Leikkaa avokadot kahtia ja poista siemen. Sipaise hieman limenmehua pintaan ettei leikkuukohta tummu.

Laita avokadon puolikkaat pienille lautasille ja täytä kvinoasalaatilla.

Koristele korianterin lehdillä. Tarjoile alkupalana tai pienenä lounaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti