Tein kesällä 2013 tuoreista raparpereista pannarintapaista paistosta, jonka taikina oli kermainen ja kuohkea. Nyt lähdin miettimään voisiko saman paistoksen tehdä gluteenittomana ja maidottomana. Eli lähes muuten sama taikina, mutta jauhot on vaihdettu maissi- ja riisijauhoihin. Kerman, joka teki taikinasta paksun ja kuohkean olen myös vaihtanut mantelimaitoon. Bengt katsoi paistosta, kun toin sitä hänelle lautasella, että ei tämän pannukakulta näytä. Olin sanonut, että pistän pannukakun uunin jälkkäriksi ja hän hieman yllättyi siitä mitä sai eteensä, mutta maistettuaan totesi, ettei se ollut olleenkaan hullumpaa… Kelpasi hyvin lauantai-illan pieneksi herkuksi. Jäätelöä ei ollut kaapissa, sen kanssa paistos olisi ollut varmaan vielä parempaa, mutta hyvin se kelpasi näinkin. Laitoin pussillisen vadelmia pakkasesta vuoan pohjalle, jotta sain vähän marjoja menemään samalla. Oikein hyvä idea – paistos maistui oikein voimakkaasti vadelmalle ja mantelirouhe antoi suutuntumaa.
Jälkiruuaksi – lämmintä paistosta – helposti ja nopeasti.
Marjapaistos vadelmista
50 g mantelirouhetta
2 rkl maissijauhoja
1 rkl riisijauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2,5 dl mantelimaitoa
lisäksi: n. 3-4 dl vadelmia tai muita pakastemarjoja
Laita pieneen uunivuokaan leivinpaperi ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaada pakastevadelmat vuokaan.
Laita kaikki muut aineet astiaan ja vatkaa ne sekaisin.
Kaada taikina vadelmien päälle ja laita uuniin. Paista 200 asteetta, noin 25–30 min tai kunnes paistos on kullankeltainen ja hieman kohonnut. Mantelimaidolla paistos ei kohoa paljon, jos haluat kuohkeamman, kokeile jotain kerman korviketta tai sitten kermaa.
Tarjoa lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai – jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti