0,5 kg karitsan ulkofileitä
0,2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5 prk fetaa tai salaattijuustoa
0,5 valkosipulin kynsi
0,5 dl pistaaseja
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl juoksevaa margariinia
Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. (Jos fileet ovat marinoituja, ei tarvitse maustaa enää lisää.)
Huuhdo ja valuta salaattijuusto. Murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla sekä rouhituilla pistaaseilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min. Vähemmän, jos haluat punertavaa sisältä.
Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.
Kahvikastike
2 dl paksua ruokakermaa (4%)
0,5 dl vahvaa kahvia (2 mittaa/kupillinen)
0,5 lihaliemikuutio
1 rkl fariinisokeria
1,5 rkl tummaa suurustejauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
Kiehauta kerma, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta sivuun odottamaan.
Kokoa annos: laita lautaselle 3 lihakääröä, kumoa peruna-juustotimbaali viereen ja valuta päälle kastiketta. Lisänä voit vielä tarjota vihreitä papuja maustevoissa. Pääsiäisen ateriasi on valmis!
0,2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5 prk fetaa tai salaattijuustoa
0,5 valkosipulin kynsi
0,5 dl pistaaseja
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl juoksevaa margariinia
Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. (Jos fileet ovat marinoituja, ei tarvitse maustaa enää lisää.)
Huuhdo ja valuta salaattijuusto. Murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla sekä rouhituilla pistaaseilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min. Vähemmän, jos haluat punertavaa sisältä.
Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.
Kahvikastike
2 dl paksua ruokakermaa (4%)
0,5 dl vahvaa kahvia (2 mittaa/kupillinen)
0,5 lihaliemikuutio
1 rkl fariinisokeria
1,5 rkl tummaa suurustejauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
Kiehauta kerma, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta sivuun odottamaan.
Kokoa annos: laita lautaselle 3 lihakääröä, kumoa peruna-juustotimbaali viereen ja valuta päälle kastiketta. Lisänä voit vielä tarjota vihreitä papuja maustevoissa. Pääsiäisen ateriasi on valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti