Molemmat tahnat käyvät leipien lisäksi myös vaikka uuniperunoiden täytteeksi.
Osta kaksi pakettia isoja paahtoleipiä, toinen voi olla graham ja toinen vaalea. Käytin kinkkutäytteen kanssa graham-leipää ja tonnikalan kanssa vaaleaa leipää. Näin myös leipien ottajat tietävät helpommin mitä täytettä leivissä on, jos tarjoilet leipiä isommalle joukolle ihmisiä.
Rapsakka salaatinlehti leipien sisällä antaa väriä ja makua. Tonnikalaleivissä oli sileä ruukkusalaatti ja kinkkuleivissä oli kähärä friseesalaatti.
Tonnikala-kapristahna (noin 7 leipäparille eli 14 kolmioleipään)
1 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa (227 g)
0,5 dl silputtua tilliä
1,5 rkl sitruunanmehua
1 dl majoneesia
2 rkl pieniä kapriksia
0,5 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
reilu ripaus rouhittua mustapippuria
lisäksi: rapeaa salaattia
paahtoleipää
Valuta öljy tonnikalasta. Voit silputa kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit minisilppurilla, jos haluat päästä helpolla. Yhdistä kaikki ainekset. Tarkista maku.
Sivele tahnaa kahdelle leipäviipaleelle ja laita väliin rapsakka salaatinlehti. Paina leivät yhteen ja leikkaa kulmasta kulmaan, niin saat kolmioleipiä.
Erittäin helppo kinkkutahna voileiville (riittää noin 12 kolmioleipään)
200 g tuorejuustoa, esim. ruohosipuli tai pippuri
150 g kinkkusuikaleita
100 g voileipäkurkkusiivuja (noin 5-6 viipaletta)
1 rkl kapriksia
hieman mustapippuria
lisäksi: rapeaa salaattia
paahtoleipää
Laita tuorejuusto kulhoon. Hienonna kuutioiksi kinkut ja voileipäkurkku siivut sekä kaprikset.
Sekoita kaikki aineet yhteen tahnaksi ja sivele kerros paahtoleipäviipaleelle. Tee samoin toiselle viipaleelle ja laita väliin rapsakka salaatinlehti ja paina leivät kiinni toisiinsa. Leikkaa vinottain kahteen osaan, jos haluat kolmioleipiä.
Tein tonnikalatahnan kaksinkertaisena ja kinkkutahnan yksinkertaisena annoksena ja sain tehtyä noin 12 + 12 kolmioleipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti