torstai 12. helmikuuta 2015

Chia-banaani-suklaavanukas

Chia-siemenet ovat joka puolella hehkutettuja terveyspommeja. Superfoodina tunnetut siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Lisäksi chia-siemenet on superhelppo ujuttaa ruokavalioon mukaan! Niitä voi ripotella salaatteihin tai vaikka smoothien joukkoon.

Tämän chia-vanukkaan ohjeen poimin Tiskivuorenemännän-blogista, mutta tuunasin sitä vähän omaan makuun. En ole banaanin kauhean kova ystävä, joten peitin banaanin makua raakasuklaajauheella. Jos tykkäät banaaninmausta, niin jätä kaakao pois ja nauti pelkästä banaanivanukkaasta.

Chia-banaani-suklaavanukas (1 iso tai 2 pientä annosta)

2,5 dl mantelimaitoa

3 rkl chian siemeniä

1 banaani

1 rkl raakakaakaojauhoa

koristeeksi:

1 rkl inka-marjoja

Lusikoi chian siemenet mantelimaidon joukkoon sekoittaen. Anna seoksen hyytelöityä jääkaapissa noin viidentoista minuutin ajan. Lisää joukkoon banaani ja raakakaakaojauhe sekä aja seos sileäksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. Lusikoi vanukas annosmaljoihin ja koristele vaikka inka-marjoilla. Saat lisää superfoodia ruokaasi ja marjojen hieman hapan maku sopii hyvin pehmeään ja mietoon chia-vanukkaaseen. Tämä on hyvä välipala, lounas tai iltaherkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti