tiistai 10. helmikuuta 2015

Toinen palauttelupäivä ja paluu etelään

Paino -0,2 kg eilisestä ja -6,7 kg aloituksesta. (mökin vaaka)

Päivän ateriat

aamu: 1 dl graniittiomenamehua + banaani

välipala: jäi väliin

lounas: noin 3 dl mango-lehtikaalismoothie (vähän liikaa – myönnetään)

automatkalla takaisin etelään: omenamenua

illallinen: 1 paistettu muna + 1 annos suklaavanukasta avokadosta

Aamulla heräilin melko normaalisti ja kuulostelin oloa noin tunnin ajan ennen kuin join mehun ja söin banaanin. Yritin syödä banaanin pienillä suupaloilla ja purra jokaista palaa 20 kertaa, jotta sylkeä erittyisi. Nyt paaston jälkeen ongelmana ovat heikosti erittyvät ruuansulatusnesteet, jotka aiheuttavat vatsakipuja, kun ruoka ei sula. Eilinen ripuli taitaa tällä hetkellä olla ohi, mutta tänään aion varoa kaikkea mitä suuhuni laitan.

Tänään lähdemme taas ajamaan etelään, joten aamupäivä meni mökin kuntoon laittoon. Petasin sängyt niin, että lämpöpatjat odottavat valmiina kun seuraavan kerran tulemme tänne. Tuhkat ovat tyhjennetty, puut kannettu sisään lämpiämään ja lattiat imuroitu. Sitten on pakkaaminen ja jääkaapin tyhjennys. Nyt ei onneksi ole paljon ruokia matkassa – vähän juomapuolta ja vihanneksia. Lopuksi tiskaus ja sitten ollaan lähtövalmiina.

Lounaaksi tein lehtikaalismoothien ja Bengtin ilme oli aika hyvä, kun pyysin hänet alas toimistolta keittiöön syömään. Mikään mikä on vihreää ei voi kuulemma olla hyvää – mutta nyt oli. Laskin että yhdessä lasillisessa on noin 2 dl juomaa, joten join smoothieta noin 3 dl. Ensimmäiset 2 meni aika hyvin, mutta viimeinen oli jo liikaa. Täytyy myöntää, että vähän huolettaa lähteä 5 tunniksi autoon. Toivottavasti vatsa ei tykännyt pahaa, mutta oli niin kiva juoda ”ruokaa” pitkästä aikaa…

Autonmatkan ajaksi teen omenamehua. Siinä on hieman energiaa ja se pitää nälän poissa.

Kotona taas… Matka meni hyvin. Välillä oli nälkä, mutta sitten otettiin huikka mehua ja jatkettiin matkaa. Viisi tuntia autossa on aika puuduttavaa. Ohitimme Frantsilan Luomuyrttitilan, mutta se oli jo mennyt kiinni. Heiltä saa ihanaa yrttiteetä ja erilaisia kasvisruokia sekä terveellisiä kahviherkkuja. Oikein teki mieli heidän teetään, mutta ovet olivat kiinni, joten jatkoimme omenamehun voimin.

Kotona Bengt paistoi munat ja minä tein meille jälkkärin – suklaavanukkaan avokadosta. Oikein mukavaa ja terveellistä – siinä ei ole yhtään lisättyä sokeria eli se on lähes kaloriton. Ja se on raakaruokaa, joten sulaa helpommin vatsassa kuin kypsytetty ruoka. Olin koko viikon ajatellut munia eri muodoissa, joten sallin itselleni tänään yhden paistetun muna kotiintulolahjaksi. Aika halvat huvit, kun saa kiksejä paistetusta munasta, mutta kun on tottunut syömään pari munaa per päivä, niin niitä oli jo aivan ikävä.

Tässä olikin toinen palauttelupäivä. Vähän tuli syötyä enemmän kuin eilen. Nyt nukkumaan ja suunnittelemaan mitä sitä söisi huomenna – nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti