torstai 19. helmikuuta 2015

Helppo uunimunakas maustettuna tuoreella chilillä

Kiertelin Citymarketin hevi-osastolla ilman sen kummempaa ideaa mitä laittaa ruuaksi, kun käteen sattui aivan uusi tuote – makeat ja miedot chilipaprikat. Lisäksi nämä olivat siemenettömiä – hmm… kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, joten paketti mukaan ja kokeiluun. Kevytruoka-linjalla kun vielä ollaan, niin tein paprikoista uunimunakkaan ja tarjoilin sen Pirkan Caesar-salaatin kanssa.

Täytyy sanoa, että chilipaprikat todella olivat ilman siemeniä, joten ne oli helppo vain huuhdella ja leikata munakkaaseen. Lisäksi ne olivat todella mietoja, joten poltetta on turha odottaa, sen sijaan makeutta kyllä. Ihan mukavia – täytyy kokeilla joskus uudelleen. Muualla en ole näitä nähnytkään, joten joskus kun taas osuu silmiin, otetaan työn alle joku muu resepti.


Tomaatti-paprikauunimunakas

80 g mietoja chilipaprikoita, viipaloituna

1 rasia kirsikkatomaatteja halkaistuna

4-5 munaa

4-5 rkl maitoa

ripaus suolaa ja pippuria

½ rasiaa tuorejuusto, yrtti tai vastaava

Vatkaa tuorejuusto munien ja maidon kanssa sekaisin, mausta ja kaada vuokaa, jossa on leivinpaperi. Pilko chilipaprikat ja tomaatit ja ripottele ne vuokaan. Jos haluat ja avattu pussi löytyy, niin voit ripotella hieman juustoraastetta pintaan.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

Tarjoile salaatin kera. Myös raejuusto on hyvä lisuke.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti