tiistai 10. helmikuuta 2015

Mango-lehtikaalismoothie

Bongasin tämän smoothie-reseptin Vispilävintiön temmellyskenttä - nimisestä blogista jo joku aika sitten, mutta säästin reseptin kokeilun juuri tähän hetkeen. Nyt on oivallinen tilaisuus kokeilla erilaisia vihersmoothie-reseptiä sekä marja- tai hedelmäpirtelöitä. Paastosta palautuminen kysyy malttia ja herkulliset raakaruuat ovat mukava tapa palata takaisin kiinteämpään ravintoon. Siispä tällä viikolla testaillaan eri makuvariaatioita - pahoittelen etukäteen useiden smoothie-reseptien mahdollisia postauksia.

Tein tämän smoothien lounaaksi ja pyysin sitten Bengtin syömään. Hän tuli katsomaan mitä olen kokkaillut ja näki vihreän juoman lasissa ja ilme oli hieman pettynyt - ai, tämmöistä... Sitten hän rohkeasti maistoi. Seuraavaksi hän kysyikin mitä tässä on, tämähän maistuu ihan hyvälle? Kuulemma vihreän värinen juoma ei voi maistua näin hyvälle - ja oli muuten täyttävää. Joimme tämän annoksen kahteen henkeen ja vatsa on aivan täynnä. Tällä jaksaa taas pitkälle.

Muokkasin määriä hieman, koska käytin valmiita pakastettuja mangokuutioita.


Mango-lehtikaalismoothie (2 suurta tai 3 keskikokoista):

2,5 dl vaniljanmakuista soijajuomaa (Alpro)
1 dl vaniljajogurttia
300 g  mangoa, kuutioituna ja jäädytettynä
2 banaania, paloiteltuna
75 g lehtikaalia (noin puolet 150 g pussista)

Lado kaikki ainekset yksi kerrallaan tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Vinkkinä kannattaa sekoittaa ensin nesteet ja lehtikaali, koska muuten pelkän lehtikaalin kanssa terät pyörivät tyhjää. Itse lisäsin pakastemangon viimeiseksi, jotta juoma jää kylmäksi.

Mukava välipala tai lounaan/iltaruuan korvike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti