maanantai 9. helmikuuta 2015

Katkarapupiiras

Bengtillä on projektikokous järvenhoitoyhdistykseen liittyen ja koska osallistujat tulevat varmaan suoraan töistä, Bengt ehdotti jotain pientä suolaista piirakkaa kahvin kanssa tarjottavaksi. Mietin mitä piirakkaa en ole tehnyt pitkään aikaan ja katkaravut tulivat mieleen. En kovin usein tee katkarapuja siitä yksinkertaisesta syystä, että en kovin paljon pidä katkaravuista. Nyt kun olen vielä itse ruokailematta, niin katkarapupiiras tuntuu hyvältä ajatukselta – eipähän tee liikaa mieli kun uunissa paistuu piiras ja levittää keittiöön hyviä aromeja. Tosin hiukan saatan maistaa, että tiedän oliko piiras onnistunut…


Katkarapupiiras

1 pkt valmista piirakkataikinaa tai itsetehty pohja, ohje täällä

Täyte:

2 munaa

2 dl maustettua ruokakermaa, esim. Floran tilli-sitruuna

0,5-1 tl yrttisuolaa (suolaton)

1 tl sitruunapippuria/limepippuria myllystä

Lisäksi:

1 dl maissinjyviä purkista

1 rkl paahdettua sipulia

180 g katkarapuja

n. 3 rkl tuoretta tillisilppua

150 g mozzarella-juustoraastetta (kuorrutus)

Ota taikina sulamaan. Sulata ja valuta katkaravut. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset eli kerma, munat ja mausteet. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado pohjalle maissit, sipuli, katkaravut ja silppua tilliä reippaasti. Kaada täyte päälle. Ripottele juustoraaste viimeiseksi pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

VINKKI: Voit tehdä saman piirakan myös kylmäsavu- tai graavilohesta.

Huom. Flora maustettu ruokakerma oli suolaista, joten jätä piiraasta kaikki muu suola pois. (resepti korjattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti