maanantai 9. helmikuuta 2015

Ensimmäinen palauttelupäivä ei ole helppo

Paino -0,5 kg eilisestä ja -6,5 kg aloituksesta. (mökin vaaka)

Päivän ateriat

aamu: 1 dl päärynä-rypäle-inkivääri-sitruunamehua + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

välipala: kauralimaa

lounas: kauralimaa

välipala: kauralimaa

illallinen: noin 1 cm viipale piirakkaa + noin 10 tippaa Cynara-uutetta veteen + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

illalla: Detox-teetä

Vatsaan alkoi sattua eilen illalla ja sattuu vieläkin. En tiedä joinko illan juomat liian nopeasti vai joko vatsa on kyllästynyt liemeen ja mehuun. Ärtyneestä vatsasta johtuen päätin tehdä kauralimaa, jota äiti keitti joskus lapsena, kun oltiin vatsataudissa. Silloin kauralima jo sanana kuulosti yököttävältä eikä Bengtin ilme ollut yhtään sen valoisampi, kun kerroin tekeväni kauralimaa itselleni ruuaksi – se näytti lähinnä epäuskoiselta! Kauralima kuitenkin on erittäin tehokasta tyhjään vatsaan, kun vatsalaukku on ärtynyt. Se rauhoittaa ja antaa kylläisyydentunteen. Ja täytyy sanoa, että tässä koko päivän sitä nauttineena niin ei se ole ollenkaan hullumman makuistakaan näin reilun viikon syömättömyyden jälkeen.

Kauralimaa ärtyneen vatsanhoitoon
1 dl kaurahiutaleita
1 litra vettä
pieni ripaus ruususuolaa

Laita hiutaleet kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin puoli tuntia. Vesi muuttuu sameaksi ja sakeaksi. Ripausta hiekan hyvää suolaa, kuten ruususuolaa tai muuta luonnonsuolaa, jos tarve. Juo kauralima eli sakea neste. Jos haluat niin hiutaleet voi siivilöidä pois – tai sitten syödä ne lopuksi.

Illan päivitys: Päivällä vatsa oli kohtuullisen hyvä kauraliman ansiosta (join koko litran), mutta illalla kun join vissyä ja söin pienen palan piirakkaa – aivan maistaakseni sitä – ja pureskelin sen hyvin, alkoi mahassa taas kiertämään. Ilta menee nyt vähän apeasti, kun kaikki juomat ja muut tulevat ulos heti kun suuhunsa laittaa. Ruokailun aloittaminen ei siis todellakaan ole helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti