keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Neljäs paastopäivä

Paino -0,5 kg eilisestä ja -4,2 kg aloituksesta.

Päivän ateriat:

aamu: 1 päärynä + 1 appelsiini + 1 kiivi lingottuna eli noin 2 dl mehua + vettä + Cyrana-tipat

välipala: jäi väliin

lounas: 1 dl tomaattimehua + 1 dl granaattiomenamehua + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

välipala: Clipper hedelmätee (mustaviinimarja-mustikka)

joogassa: 1 dl omenamehua veteen laimennettuna

illallinen: ½ kasvisliemikuutio liotettuna noin 2,5 dl kuumaa vettä + noin 10 tippaa Cynara-uutetta veteen

illalla: Detox-teetä

Aamu alkoi vähän tavallista aikaisemmin, koska minulla oli sovittuna muutama soitto 8-9 välille. Heti kun nousin, oli tarve pestä hampaat, joiden pinnalla oli valkoista töhnää ja suussa maistui ikävältä. Eli kevyt hampaiden harjaus ja sitten aamun vesilasillinen. Hoidin ensin soitot ja vasta 9 jälkeen puuhastelin aamumehun valmistamisen, joten siitä tuli aamupäivämehu enemmän kuin aamumehu. Mehu oli oikein hyvää, mutta niin makeaa ja tukevaa, että hörpin sitä rauhallisesti tunnin ajan pikku kulauksina, koska vatsa tuntui tulevan täyteen tosi nopeasti.

Tänään saavutin yhden tavoitteen paaston suhteen. Ennen paaston aloittamista olin asettanut painonpudotustavoitteen 4-5 kiloon, joten 4 kilon pudotustavoite tuli aamulla täyteen. Tästä olen tyytyväinen. Toki paastolla oli myös muita tavoitteita, kuten sisäinen puhdistautuminen, vireystilannosto, ”paksusta” olotilasta poispääsy ja valmistautuminen kevään tuloon. Painon ei enää pitäisi pudota niin runsaasti kuin paaston alussa, joten 0,5 kg pudotus vuorokaudessa on ihan hyvä.

Olotila on aika normaali - suun tahmaisuutta lukuunottamatta ei mitään muita ongelmia ole. Hampaita saa pestä pitkin päivää muutaman kerran. Nälkä ei ole, vatsa täyttyy jo desin mehusta niin että muuta ei tee mieli. Vähän vatsa murisee kun sinne laittaa mehusatsin – pitäisi juoda vielä hitaammin. Vatsa ei pidä enää edes mehusta – pelkkä vesi olisi sille parasta.

Sitten hyvä/huono uutinen: laittaessani uudet, viime viikolla hankitut jumppahousut jalkaan, ne olivat isot! Hyvää on tietysti se, että vyötäröltä on lähtenyt senttejä, mutta huonoa on, että ostin pitkästä aikaa oikein kivat housut, joita oli hyvä pitää. Ne istuivat tosi hyvin vyötäröllä olevan leveän kuminauhan ansiosta – nyt kuminauhassa on muutama sentti ylimääräistä – pitääkö lähteä uusille housuostoksille? Ainakin harmittaa, että olin väärään aikaan liikkeelle – olisi pitänyt arvata että paaston jälkeen sopii numeron tai pari pienempi koko…

Aloitin paaston, koska olo oli niin paksu, tukkoinen ja väsynyt. Paksuus eli mahan turvotus on siis laskenut, mikä on hyvä asia. Henkisesti tämä myös tekee hyvää – tulee energinen olo ja haluaisi jo lähteä tekemään vaikka mitä! Malttia vaatii siis mennä suunnitelman mukaan rauhallisesti vaiheesta toiseen.

Tänään keksin myös miten saan juotua kahta inhokkiani granaattiomenamehua ja Molkosania irvistelemättä. Perusajatus mehupaastossa on, että kaikki juomat juodaan huoneenlämpöisinä eli kehonlämpöisinä. Säilytän kuitenkin osaa avatuista mehuista kylmässä, samoin kuin Molkosan pitää säilyttää jääkaapissa avattuna. Kun maistelin kylmää granaattiomenamehua raakana ilman vedellä laimentamista, niin se oli kohtuullista pieninä kulauksina. Näin sitä pystyy juomaan. Samoin sekoitin kylmää Molkosania kylmään sitruunavissyyn ja vau! – aivan juotavaa… Jatkossa ei siis heraa enää lämpimään veteen – ikävä heranmaku on aika voimakas. Jatkossa juon sen kylmällä vissyvedellä - ja mieluummin vaikka sitruunan tai vastaavan makuisena. Kokeilemalla oppii.

Jooga meni aika hyvin. Kauhea hiki tuli ja sydän hakkasi välillä kovaa. Mutta ei heikottanut eikä pyörryttänyt. Isojen lihasten kuten pakaralihaksen kanssa oli vaikeuksia saada lihakseen voimaa, mutta venyttelyt, taivuttelut ja pienemmät lihasliikkeet menivät hyvin. Tasapaino tosin oli ihan hukassa. Nesteytin laimealla omenamehulla, jotta siinä olisi edes muutama kalori mukana.

Nyt on iltaruoka juotu ja voin valmistautua lepäämään. Mielenkiinnolla odotan huomista päivää. Viides ja kuudes päivä ovat kriittisiä ketoosin kannalta – rasva sulaa huomenna – toivottavasti! Hyvää yötä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti