lauantai 7. helmikuuta 2015

Seitsemäs paastopäivä ja mökkikuulumisia

Paino -0,8 kg eilisestä ja -5,6 kg aloituksesta. (eri vaaka)

Päivän ateriat

aamu: 1 dl granaattiomenamehua + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

välipala: jäi väliin

lounas: 1 dl päärynä-rypäle-inkivääri-sitruunamehua

välipala: Clipper hedelmätee (mustaviinimarja-mustikka)

illallinen: ½ kasvisliemikuutio liotettuna noin 2,5 dl kuumaa vettä + noin 10 tippaa Cynara-uutetta veteen + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

illalla: Detox-teetä

Mukavaa herätä rauhassa mökillä. Illalla oli vähän kylmä, vaikka takka lämmitti ilman ja lämpöhuopa sängyn, mutta yön aikana lämpö oli mennyt seiniin ja heräsin mukavaan lämpöön. Ulkona on plusasteita ja lumi on raskasta ja märkää. Teimme eilen lumitöitä sen verran, että pystyimme kulkemaan pihassa, mutta tänään on isompi urakka edessä kun raivaamme terassin pois lumesta ja kaikki kulkureitit.

Aamupäivän vietin tosin rauhallisesti ja katselin lintuja pihlajapuussa, kun ne ruokailivat rasvapusseissa. Oravakin kävi kylässä ja oli varsin älykäs. Olemme ripustaneet puuhun sellaisia pähkinä-siemen-talipötköjä. Tiput hakkaavat yleensä enemmän taliosuutta ja pussi roikkui puolityhjänä. Viimeksi olin nähnyt oravan syövän pussista pää alaspäin roikkuen, silloin kun pötkö oli uusi ja painava. Nyt orava istui oksalla ja veti pussin myös oksalle ja söi sitä kaikessa rauhassa istuen ja pitäen pussia edessään. Varsin kekseliästä. Miksi turhaa roikkua kun voi tehdä sen helpomminkin.

Kävin aamulla uudella elektronisella vaa’alla, mikä tänne ostettiin viime kesänä. En ole varma näyttääkö se muutaman sata grammaa vähemmän kuin kotona oleva vaaka tai sitten pitkä matka ja lumityöt verottivat kiloja, mutta joka tapauksessa tulos oli tänä aamuna varsin kiva. Saa nähdä mikä on tulos huomenaamulla, kun tänään tehdään lisää lumitöitä.


Ja niitä lumitöitä riitti. Lähes kolme tuntia puskettiin ja heiteltiin painavaa lunta. Välillä istuttiin ja hörpittiin kylmää vettä ja vedettiin henkeä. Aika rankka oli – meinasivat energiat loppua. Lumitöiden jälkeen oli kiva istua huovan kanssa ja hörppiä lämmintä teetä. Vaikka selkä oli hiestä märkä, niin tuuli oli varsin pureva ja aiheutti vilunväreitä heti kun lakkasi liikkumasta. Aurinko paistaa ja ilman on plussalla, mutta viima on harvinaisen hyytävä.

Kävimme myös kaupassa hakemassa lisää linnuille ruokaa ja vähän myös Bengtille. Hänelläkin on eväät aika vähissä, kun kokki on tauolla. Kaupan jälkeen lämmitetään sauna. Vähän on ollut lumitöiden jälkeen sisältä kylmä olo, joten sauna tekee hyvää. Sitten alkaa olla tämäkin päivä siinä. Loppuilta menee löhöillessä ja aikaisin nukkumaan. Vähän väsyttää jo vaikka kello ei ole paljonkaan. Huomenna onkin sitten viimeinen mehupäivä ja sen jälkeen alkaa palauttelu normaaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti