perjantai 6. helmikuuta 2015

Kuudes paastopäivä

Paino -0,4 kg eilisestä ja -4,8 kg aloituksesta.

Päivän ateriat

aamu: 1 dl granaattiomenamehua + 1 rkl Molkosan heraa vissyyn sekoitettuna

välipala: jäi väliin, tapaamisessa

lounas: 1 dl päärynä-rypäle-inkivääri-sitruunamehua + noin 10 tippaa Cynara-uutetta veteen

välipala: Clipper hedelmätee (mustaviinimarja-mustikka)

matkalla mökille ja perillä: laimeaa omenamehua

Tänään on ollut parempi päivä kuin eilen. En tiedä mikä eilen veti mieltä alakuloon, oliko se aamun runsaan aamiaispöydän näkeminen, reseptin turha selailu vai oliko vain energia-/hormonitasossa joku heilahdus. Aamu alkoi normaalisti noin 8 aikaan herätyksellä, hampaiden pesu, sitten vaa’alle ja lasi vettä. Suihkun jälkeen vähän mehua ja sitten valmistautuminen töihin. Aamupäivä meni kaupungilla ja lounaan aikaan puuhastelin itselleni tuoremehun.

Sitruuna puuttuu kuvasta, koska päätin lisätä sen
koemaistamisen jälkeen
Raikas hedelmämehu (noin 5 dl valmista mehua lingottuna)

2 päärynää
500 g rypäleitä
pala inkivääriä kuorittuna
1 luomusitruuna kuorittuna

Laita pestyt päärynät lohkottuina ja pala inkivääriä kuorittuna mehulinkoon. Huuhtele rypäleet ja irrota oksat pois. Kuori luomusitruuna ja lataa kaikki hedelmät mehulinkoon. Käynnistä kone ja linkoa mehu.
Tästä määrästä hedelmää tulee noin 5 dl valmista mehua. Pullota ylimääräinen ja pidä kylmässä. Nauti kerrallaan noin 1-2 dl mehua. Voit myös laimentaa sitä vedellä.

Mehu on raikasta ja siinä maistuu sitruuna ja häivähdys inkivääristä. Päärynä antaa makeutta ja viinirypäleitä tulee nestettä. Inkivääri kiihdyttää ruoansulatusta ja parantaa ravintoaineiden imeytymistä elimistöön.

Tänään on muutenkin vähän erilainen päivä - lähdemme ajamaan mökille. Normaalisti mökkeilyyn kuuluu mukavaa syömistä ja juomista, rentoa olo ja puuhastelua mökillä. Nyt tästä yhtälöstä jää tuo ruoka ja juoma aika niukaksi. Pakkaan kylmälaukkuun mehuni ja muut paastotarvikkeet, sillä paasto jatkuu vielä ainakin sunnuntaihin. Ja sitten pitää ottaa lämmintä päälle, jos palelee iltaisin. Ei muuta kuin pakkaamaan...

Kello on kymmenen ja sen verran pihaa raivattu lumesta, että saatiin tavarat autosta ja reitti vessaan auki. Vähän meni voimat lumitöissä. Tänään menen aikaisin nukkumaan ja otan pitkät yöunet. Takana on hyvä päivä. Mukavaa olla mökillä taas!

Lisää inkivääristä:

Inkiväärissä on runsaasti antioksidantteja ja sillä on tulehduksia estäviä ja bakteereja tuhoavia ominaisuuksia. Sen lämmittävä, stimuloiva ja veren hyytymistä estävät vaikutukset ovat hyväksi verenkiertojärjestelmälle. Tehostamalla hapen virtausta verenkierrossa inkivääri voi auttaa alentamaa kolesterolia ja sen on todettu vähentävän verihiutaleiden yhteen kerääntymistä, mikä on yleinen syy sydänkohtauksiin ja aivoinfarkteihin.

Inkivääri on osoittautunut lupaavaksi migreenipäänsärkyjen hoidossa ja Cancer Research –lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan siitä voi olla apua taistelussa keuhko-, rinta-, eturauhas-, iho-, maksa-, haima-, virtsarakon ja kohdunkaulan syöpiä vastaan. Inkivääriä on myös yleisesti käytetty hoitamaan tulehduksia ja rentouttamaan kipeitä lihaksia sekä lievittämään nivelrikon kipuja. (Lähde: http://www.magneettimedia.com/onko-inkivaari-universaali-laake/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti