sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ensimmäinen paastopäivä

Paino – 1 kg eilisestä ja -2,3 kg aloituksesta.

Nukuin todella pitkään ja hyvin vaikka ottaa huomioon, että eilen minua paleli todella paljon ja heitin yöksi ylimääräisen peiton päälle ja sukat jalkaan. Heräilin 11.30 ja olo tuntui todella hyvältä. Sitten ei muuta kuin vaa’alle ja juomaan aamuvesi.

Tänään on ollut ihan hyvä päivä. Olen löhöillyt ja ottanut tosi rauhallisesti – viettänyt rauhallisen pyjamasunnuntain. Laiskottelu ei varsinaisesti liity paastoon – olisin varmaan löhöillyt muuten, kun tälle päivälle ei ollut mitään erityistä ohjelmaa. Herättyä selkää särki munuaisten kohdalta. Munuaiset ovat joutuneet kovalle, kun kuona-aineet ovat lähteneet liikkeelle. Se tarkoittaa runsasta veden juontia, jotta vesi huuhtoo munuaisia ja poistaa kuonaa. Tavoitteena on juoda enemmän kuin 2 litran vesikannu – saa nähdä miten käy.

Päätä ei ole särkenyt, enää ei palele liikaa, nälkä tulee toisinaan, mutta motivaatio on niin hyvä, että pienen näläntunteen kestää. Ja jos tunnen nälkää, juon ison lasin vettä. Välillä yritän juoda vettä pienillä kulauksilla, jotta mahdollisimman paljon sylkeä menisi veden mukana vatsaan. Sylkeä tarvitaan, vaikka kiinteää ruokaa ei söisikään.

Pidän tänään vesipäivän ja aloitan mehut huomenna. Nyt illalla liotin yhden suolattoman Herbamare-
kasvisliemikuution 0,5 litraan kuumaa vettä. Se on minun ilta-ateria. Yhdessä kuutiossa on 50 kcal – siinä päivän kaloriannos – ei hullumpaa. Ja lämmin liemi maistuu tosi hyvältä ja tuntuu suussa kivalta, kun on juonut koko päivän huoneenlämpöistä vettä. Mehua enemmän kaipasinkin juuri hieman suolaista makua, joka liemessä on, vaikka se onkin suolaton. Toinen mitä kaipaan, on kuppi kuumaa teetä – mutta se on mahdoton ajatus, koska tee on kiellettyä paaston aikana. Täytyy hakea huomenna jotain sallittua yrttiteetä kaupasta – en arvannutkaan miten kaipaan teetä!

Yhteenvetona sanoisin, että paasto on lähtenyt liikkeelle paremmin kuin odotin. Koska pidin jo lauantaina nestepäivän, niin kärsin paaston ensimmäisen päivän viluoireet silloin. Tänään olen ollut laiskana enkä saanut aikaiseksi aloittaa mehujen tekoa, vaikka olin suunnitellut eri yhdistelmiä valmiiksi. Aloitetaan ne huomenna samalla kun saan teetä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti