lauantai 28. helmikuuta 2015

Lattari-uunimunakas

Minulla on iso määrä munia, jotka alkavat pikku hiljaa ikääntymään, joten yritän tehdä munaruokia. Myös jääkaapissa on avattuja purkkeja ja pusseja, joita on hyvä laittaa tähän. Mozzarellan päivämäärä tuli täyteen, juustopussi oli auki ja eilen käytin salsaa, mutta purkkiin jäi vielä roimasti – ja salsa ei säily avattuna kuin pari päivää. Eli tavallaan hävikin estämiseksi – lattarimunakas.

Mozzarella ja tomaatit antavat italialaista makua, avokado ja salsa meksikolaista ja perunat muistuttaa espanjalaista makumaailmaa – joten ristin tämän lattarimunakkaaksi.

Vähän makujen sekamelska, mutta oikein hyvää ja nälkä lähti vähän pienemmästäkin palasta.


Lattari-uunimunakas

2-3 keitettyä tai muuten kypsää perunaa
2 isoa tomaattia viipaleina
1 mozzarella viipaleina
4-5 munaa
4-5 rkl maitoa
ripaus suolaa ja pippuria
½ rasiaa tuorejuusto, yrtti tai vastaava
1 rkl sipulia (esim. paahdettu sipuli on hyvää)
2 rkl salsaa jos purkki sattuu olemaan auki
1 dl juustoraastetta

Asettele uunivuokaan leivinpaperi. Lado perunat pohjalle. Vatkaa tuorejuusto munien ja maidon kanssa sekaisin, mausta ja kaada vuokaa.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja lado munakkaan päälle. Jos haluat, ja avattu purkki salsaa sattuu olemaan kotona, ripottele hieman sitä mausteeksi. Ripottele hieman juustoraastetta pintaan.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.

Tarjoile salaatin kera. Myös avokado viipaleina sopii kylkeen. Voit myös laittaa salsaa avokadojen viereen, jotta saat lisätulisuutta ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti