perjantai 29. elokuuta 2014
Cajun-mausteiset katkarapuvartaat grillissä
200-250 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 dl öljyä
3-4 rkl cajun-maustetta joko itse tehtynä tai kaupan valmista
tarjoiluun salaattia ja sitrussalaatinkastiketta
Sulata jättikatkaravunpyrstöt. Huuhtele ja kuivaa ravut. Sekoita öljyä ja mausteseosta. Marinoi rapuja mausteöljyssä puolesta tunnista tuntiin. Pujota mausteiset katkaravunpyrstöt vartaisiin ja grillaa molemmin puolin muutamien minuuttien ajan.
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin vartin ajan ennen käyttöä.
Tarkasta kaupan cajun-maustetta käytettäessä onko siihen lisätty suolaa. Mikäli näin ei ole, laita suolaa katkarapujen mausteseoksen joukkoon itse, jos haluat. Itse en käyttänyt suolaa olleenkaan, mausteet riittivät ilman suolaakin.
Cajun-mausteseos
0,5 tl cayenne-pippuria
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
Mittaa mausteet pieneen kannelliseen purkkiin ja sekoita ravistaen hyvin. Seos säilyy kuivassa ja viileässä säilytettynä myöhempään käyttöön. Tämän vuoksi sitä kannattaa tehdä kerralla reilumpi satsi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Iso nam!!!!
VastaaPoistaNiin oli! Haju jo oli aivan ihana paiston aikana - nam!
Poista